OBEY











Pics: by me

Sharing is caring

Följande inlägg skickade jag till insändar delen i Metro, det är alldeles för långt och inte särskilt genomtänkt. Vad tycker du?

Sharing is caring


Hur fan hade dom tänkt sig att minska den illegala nerladdningen av musik om man  tar det bästa lagliga alternativet och reducerar mina villkor till den punkt då det är löjligt.
Jag pratar förstås om begränsningen av Spotifys gratis alternativ. Från 20 timmar fri musik i månaden, till 10 timmar plus att du max får spela en låt fem gånger. Skojar dom? Spela en låt max fem gånger, är det bara jag som känner mig berövad?
Jag är dock en av dom som ser musik som ett fritt och öppet medium, något som ska kunna vara gratis. Jag är öppen med att jag laddar ner, men jag köper fortfarande skivor. Men när dom införde FRA-lagen 2009 och många lagliga streaming alternativ dök upp tyckte jag att det var fantastiskt, det tycker jag fortfarande. Det är ett underbart koncept, här har du ett företag som lägger ut din musik gratis på en tjänst där hela världen (spotify lanserades nyligen i USA) kan ha chansen att höra dig, det kostar inget för dig, det kostar inget för dina fans och du som artist får till och med betalt. Lyssnarna har alternativet att köpa dina låtar, dom har alternativet att dela med sig av dina låter med sina vänner lätt och enkelt men ändå så räcker det inte. Det här är gratis marknadsföring när den är som bäst. Nästan varenda person i min bekantskapskrets har ett eget Spotify-konto. 
Är det bara som jag tycker att den här nya reduceringen är ett slag i ansiktet, att minska min rätt att lyssna på vad jag vill, om man nu ska hålla sig till lagen, vilket man ska. Men det verkar som om dom gör det svårare och svårare. 

Hälsningar Felix

RSS 2.0